Amateurfotografie


klik op foto voor portfolio


© De foto's op deze site mogen hergebruikt worden, uitsluitend voor niet-commerciële doelen, o.v.v. www.sanderwieringa.nl (fair use).
© Pictures on this website can be re-used solely for non-commercial goals, and mentioning www.sanderwieringa.nl as proprietor (fair use).

 

Tijdens mijn studie in Tilburg, begin jaren zeventig, maakte ik een werkstuk over toepassing van foto's in enquêtes. In die periode werkte ik in het audiovisueel centrum van de universiteit als fotograaf. Ook voor de studentenbeweging maakte ik foto's, op kleinbeeld en 6x6. En ik gaf fotografiecursussen aan baanlozen.

Na mijn studie werd ik schrijvend journalist en liet ik het fotograferen over aan echte professionals. Over techniek, compositie, licht en afwerking kon ik een woordje meepraten. Als hoofdredacteur van tijdschriften kwam dat ook van pas want er stonden op en in de bladen volop foto's die besteld en beoordeeld moesten worden. Maar mijn camera bleef in de koffer.

In 2009 heb ik de draad weer opgepakt, nu met digitale fotografie. Ik schafte camera's aan, lenzen, filters en statieven, installeerde Photoshop op mijn pc en sloot me aan bij de online fotoclub LuRoFoto.eu.

Ik fotografeer in mijn eigen woonomgeving: de Distelberg en de Drunense Duinen: een natuurgebied waar veel te zien is. En waar nog meer te zien is als je goed kijkt. Fotografie is ook een excuus om die natuur in te trekken, soms op ongewone tijdstippen.